Een digitale time-keeper om de dagindeling van iemand met niet-aangeboren hersenletsel te ondersteunen, of een zelfmanagementsysteem om ontstekingen in je lichaam preventief te detecteren, of afsluitdoppen voor nare luchtjes van stomazakken; het zijn allemaal voorbeelden van Make Health Prototyping.
Mantelzorgers, mensen met een zorgvraag en zorgprofessionals werken samen met ontwerpers en makers in een team aan een concrete vraag. Deze vraag kan gaan over het ontwikkelen van een oplossing in de zorg die er nog niet is – of juist over het verbeteren van een bestaand hulpmiddel. Met digitale fabricagetools, zoals 3D printers en lasersnijders, realiseren teams hun prototypes en producten.
In de bijeenkomsten doorloop je het gehele traject: van uitdaging, naar ontwerp tot realisatie. De bijeenkomsten vinden plaats in een maakplaats of een locatie bij jou in de buurt. Make Health ondersteunt open online publicatie van de oplossingen met tekeningen, instructies en software. Daarmee inspireer je anderen om zelf aan de slag te gaan of om deze oplossingen aan te passen aan hun eigen behoeftes.